Podatki
Najnowszy e-book:
Jak zakupić usługę od podmiotu powiązanego by nie naruszyć prawa
Kadry
Jak zatrudnić uchodźcę z Ukrainy w jednostce samorządowej?
ZUS i płace
Fundusz socjalny (ZFŚS) i świadczenie urlopowe
Rachunkowość
Sprawdź, kiedy możesz sporządzić uproszczone sprawozdanie
Firma
Jak przygotować dobrej jakości biznesplan w ramach PROW i innych programów
Oświata
Dowóz dzieci do placówek oświatowych – zastosowanie przepisów ustawy pzp dla dyrektorów placówek oświatowych. Realizacja obowiązku. 5 wskazówek postępowania. Zmiany przepisów
BHP
O czym mówić na szkoleniu wstępnym bhp.
Transport
Zmiany w wadze naruszeń
Ochrona zdrowia
Zrównoważony rozwój – jakie działania mogą podjąć placówki medyczne na rzecz środowiska?
Nieruchomości
Czy zbiornik na deszczówkę wymaga zezwolenia?
Zamówienia publiczne
Zamówienia publiczne w czasie pandemii koronawirusa
Sektor publiczny
KORONAWIRUS A RODO – CO SIĘ ZMIENIŁO?
Ochrona środowiska
Dotacje na kwestie odpadowe w 2022 roku
NGO
Zadania publiczne - praktyczne wskazówki, jak korzystać z nowych wzorów ofert i umów
Finanse osobiste
Triki inwestycyjne – najlepsze, sprawdzone, skuteczne
Prawo prywatne
Monitoring w organizacji a ochrona wizerunku – 20 praktycznych rozwiązaniach
Rolnictwo
Jak zatrudnić cudzoziemca do prac sezonowych
Lifestyle
Najnowsze zmiany w prawie łowieckim
Wielkanoc bez mazurka? Jeśli nie wyobrażasz sobie Świąt bez tego ciasta, przygotowałam jego nowoczesną wersję bez dodatku cukru - ma smak chałwy dzięki dodatkowi pasty tahini. Mazurek możemy przyozdobić w dowolny sposób, użyć orzechów, migdałów, rodzynek, nasion chia czy wiórek kokosowych.Przygotowanie wielkanocnego mazurka jest bardzo proste. Na małą blaszkę keksową ...1387 »
Mazurek kajmakowy jest ciastem, który poleciła mi moja babcia. Masa kajmakowa jest na prawdę pyszna. W połączeniu z kruchym ciastem smakuje jeszcze lepiej. Nie jest to mazurek zbyt trudny w przygotowaniu. Na pewno będzie wszystkim smakował.SkładnikiCiasto: 1 ½ szklanki maki krupczatki 2 kopiaste łyżki cukru pudru 20 dag masła lub margaryny PALMY 3 żółtka ...1387 »
Kuchnia bez świeżych wypieków w Święta Bożego Narodzenia jest jak dom bez śmiechu. Gdy wracam pamięcią do Świąt w moim rodzinnym domu, oprócz ciepłych wspomnień, zawsze myśli przywołują zapach świeżo upieczonych pierniczków. Sam przepis na pierniczki - w swej prostocie genialny - przekazywany był u nas z pokolenia na ...1387 »
Tort "Wspomnienie z dzieciństwa" jest na prawdę pyszny. Pierwszy raz go przygotowałem na konkursie cukierniczym i po prostu mnie zachwycił. Wymaga on trochę poświęcenia i czasu, ale rezultat końcowy może być niewiarygodny. Składniki: Biszkopt jasny: 8 jajek 24 dag cukru 24 dag mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy ...1387 »
Wyjątkowe spotkanie nie może obejść się bez deseru. Jesienną porą w tej roli doskonale sprawdzi się pyszny, bakaliowy jabłecznik. Teraz, kiedy drzewa w sadach są pełne soczystych jabłek, warto pokusić się o jego przygotowanie. A jabłka jak wiemy, idealnie komponują się z bakaliami, podkreślając ich smak i aromat. SKŁADNIKI : - ...1387 »
Wrzesień to miesiąc jabłek. Co prawda owoc ten jest na szczęście dostępny w sklepach przez okrągły rok, jednakże to właśnie teraz jest na nie sezon, podczas którego możemy delektować się szeroką gamą gatunków i odmian. Ten niezwykle łatwy przepis wykorzystuje składniki, które zapewne każdy z Was ma zawsze w swojej ...1387 »
Chyba wszyscy lubią babki, zwłaszcza te wielkanocne. Przedstawiam wam przepis na pyszną babkę, ale parzoną. Jest z nią trochę więcej przygotowań, ale rezultat końcowy może być zaskakujący. Udekorowana lukrem i posypana kolorowymi cukiereczkami prezentuje się na prawdę wspaniale.Składniki:50 dag mąki tortowej 8 dag drożdży 1,5 szklanki mleka 8 żółtek 15 ...1387 »
Bułeczki to na prawdę bardzo dobry smakołyk na śniadanie. Można je dawać zwłaszcza dzieciom do szkoły. Takie świeżo upieczone bułeczki, na pewno będą im smakowały. Przygotuj je, a wszyscy będą z nich zadowoleni.Składniki:3 szklanki mąki tortowej 3 jajka 3 dag drożdży ½ szklanki cukru kryształu 6 dag masła lub margaryny ...1387 »
Moja rodzina wręcz uwielbia poziomki. Dlatego też wymyśliłem przepis na kruche ciasto, tartę z poziomkami i bitą śmietaną. Kiedy spróbowałem go po raz pierwszy, to na prawdę byłem nim zaskoczony. Smakuje wręcz wybornie.Składniki: 50 dag mąki krupczatki 25 dag masła roślinnego lub margaryny PALMY 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki zimnej wody 35 dag ...1387 »
Na pewno każdy lubi kluski na parze. Ja wręcz je uwielbiam. Nadziewane powidłami śliwkowymi i posypane makiem z cukrem smakują na prawdę wybornie. Ich przygotowanie jest trochę czasochłonne, ale rezultat końcowy może być zaskakujący.Składniki:50 dag mąki pszennej 25 dag masła 5 łyżek cukru 1 jajko 1 szklanka mleka 2 dag ...1387 »
Cierpliwość, fantazja i wypróbowane przepisy – to podstawa udanego deseru. Jeśli właściwie zorganizujemy sobie pracę, to nie ma większej przyjemności niż delektowanie się własnoręcznie przygotowaną słodką przekąską. W przypadku czekoladowych szyszek ryżowych ich formowanie będzie wspaniałą zabawą dla całej rodziny. Składniki3 opakowania ryżu preparowanego20 dag masła2 szklanki mleka w proszkuszklanka ...1387 »
Każda doświadczona gospodyni wie, jak ważne jest mieć w schowku kilka słoiczków konfitur wiśniowych. Taki skarb często ułatwia szybkie przygotowanie słodkiej przekąski. Tak więc gospodynie – nie dajcie się zaskoczyć swoim łasuchom. Składniki25 dag mąki2 szklanki mleka 3%5 jajek3 łyżeczki cukrusłoiczek konfitur wiśniowychcukier puder od posypania Wykonanie Białka ubijamy na pianę. ...1387 »
Zobacz więcej »
Kontrola emisji hałasu w zakładzie
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
2025 © Wiedza i Praktyka Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.
/WiedzaiPraktyka /wip