Podatki
Najnowszy e-book:
Jak zakupić usługę od podmiotu powiązanego by nie naruszyć prawa
Kadry
Jak zatrudnić uchodźcę z Ukrainy w jednostce samorządowej?
ZUS i płace
Fundusz socjalny (ZFŚS) i świadczenie urlopowe
Rachunkowość
Sprawdź, kiedy możesz sporządzić uproszczone sprawozdanie
Firma
Jak przygotować dobrej jakości biznesplan w ramach PROW i innych programów
Oświata
Dowóz dzieci do placówek oświatowych – zastosowanie przepisów ustawy pzp dla dyrektorów placówek oświatowych. Realizacja obowiązku. 5 wskazówek postępowania. Zmiany przepisów
BHP
O czym mówić na szkoleniu wstępnym bhp.
Transport
Zmiany w wadze naruszeń
Ochrona zdrowia
Zrównoważony rozwój – jakie działania mogą podjąć placówki medyczne na rzecz środowiska?
Nieruchomości
Czy zbiornik na deszczówkę wymaga zezwolenia?
Zamówienia publiczne
Zamówienia publiczne w czasie pandemii koronawirusa
Sektor publiczny
KORONAWIRUS A RODO – CO SIĘ ZMIENIŁO?
Ochrona środowiska
Dotacje na kwestie odpadowe w 2022 roku
NGO
Zadania publiczne - praktyczne wskazówki, jak korzystać z nowych wzorów ofert i umów
Finanse osobiste
Triki inwestycyjne – najlepsze, sprawdzone, skuteczne
Prawo prywatne
Monitoring w organizacji a ochrona wizerunku – 20 praktycznych rozwiązaniach
Rolnictwo
Jak zatrudnić cudzoziemca do prac sezonowych
Lifestyle
Najnowsze zmiany w prawie łowieckim
Zupy stanowią ważną pozycję w codziennym jadłospisie. Podawane są najczęściej jako pierwsze danie posiłku obiadowego. Kiedy mamy dość tradycyjnej pomidorowej czy ogórkowej, polecam zupę koperkową na wywarze z kości i włoszczyzny.Składniki 30 dag kości25 dag włoszczyzny1 3/4 l wodysól4 dag mąki1/8–1/4 l śmietany3 łyżki siekanego koperku Wykonanie Z kości i włoszczyzny gotujemy wywar. ...1401 »
Zupa „Nic” to niezapomniany smak moje dzieciństwa – szczególnie letnich, upalnych dni. Aż niewiarygodne wydaje się, że wystarczą jedynie cztery składniki i kilkanaście minut przygotowania. I chociaż smakiem nie przypomina rosołu czy krupniku, z pewnością będzie smakować wszystkim dzieciom.Waniliowe jezioro Wyglądem przypomina jezioro o kolorze wanilii, z wolno dryfującymi białymi żaglami, ...1401 »
Ryby goszczą na moim stole w różnej postaci – smażone, grillowane, gotowane. Ostatnio rozsmakowałam się również w zupie rybnej. Każdy okaz, czy to karaś, czy sum, czy karp, czy szczupak jest odpowiedni, by zamienić go w cudownie delikatny rybny eliksir. Jej zwolenników w moim domu jest wielu.Składniki 25-30 dag ryby (karaś, ...1401 »
Środek lata, żar leje się z nieba, a nam nic się nie chce. Po męczących godzinach pracy jesteśmy u kresu sił, a trzeba coś jeszcze ugotować. Warto zatem pomyśleć o czymś na szybko i na pewno na zimno. Dobrym pomysłem jest chłodnik, który można przygotować bez prażenia się przy kuchni. ...1401 »
Gazpacho to przysmak hiszpański, wywodzący się z Andaluzji. Nie wymaga gotowania i jest idealna na upalne dni, ponieważ podaje się ją na zimno. Ten „hiszpański chłodnik” ma jednak niepowtarzalny smak, o czym z pewnością się przekonasz. Ważna informacja dla zapracowanych – czas przygotowania wynosi zaledwie 15 minut.Składniki 3/4 kg pomidorów2 czerwone ...1401 »
Czasami pogoda wymusza, abyśmy ciepłe dania zastąpili zimnymi, ale równie sycącymi. Jedną z propozycji takiego dania jest zupa z czerwonej papryki, która pozwala ze sobą eksperymentować i za każdym razem smakuje dobrze. Można ją przyrządzić na wiele sposobów, ale jedno jest pewne - za każdym razem jest smaczna. Składniki 6 czerwonych ...1401 »
W maju, kiedy młodych i świeżych pokrzyw mamy pod dostatkiem warto wykorzystać jej walory także w kuchni. Zwróć uwagę, że młode pędy można dodawać do sałatek, robić z nich sok na wzmocnienie, a nawet ugotować zupę.Pokrzywa kiedyś uważana za chwast, dziś jest jednym z najbardziej wszechstronnych ziół leczniczych w Polsce. ...1401 »
Sezon na szparagi trwa. Wszędzie, bez problemu, możemy je kupić. Ale czy mamy jeszcze pomysły jak je przygotowywać? Sposobów jest mnóstwo np. aksamitna zupa z białych szparagów na mleku kokosowym. Jeśli w ostatnich dniach przyrządzaliśmy coś ze szparagów, pamiętajmy by nie wyrzucać odłamanych końcówek i ...1401 »
Zobacz więcej »
Kontrola emisji hałasu w zakładzie
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
2025 © Wiedza i Praktyka Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.
/WiedzaiPraktyka /wip