Podatki
Najnowszy e-book:
Jak zakupić usługę od podmiotu powiązanego by nie naruszyć prawa
Kadry
Jak zatrudnić uchodźcę z Ukrainy w jednostce samorządowej?
ZUS i płace
Fundusz socjalny (ZFŚS) i świadczenie urlopowe
Rachunkowość
Sprawdź, kiedy możesz sporządzić uproszczone sprawozdanie
Firma
Jak przygotować dobrej jakości biznesplan w ramach PROW i innych programów
Oświata
Dowóz dzieci do placówek oświatowych – zastosowanie przepisów ustawy pzp dla dyrektorów placówek oświatowych. Realizacja obowiązku. 5 wskazówek postępowania. Zmiany przepisów
BHP
O czym mówić na szkoleniu wstępnym bhp.
Transport
Zmiany w wadze naruszeń
Ochrona zdrowia
Zrównoważony rozwój – jakie działania mogą podjąć placówki medyczne na rzecz środowiska?
Nieruchomości
Czy zbiornik na deszczówkę wymaga zezwolenia?
Zamówienia publiczne
Zamówienia publiczne w czasie pandemii koronawirusa
Sektor publiczny
KORONAWIRUS A RODO – CO SIĘ ZMIENIŁO?
Ochrona środowiska
Dotacje na kwestie odpadowe w 2022 roku
NGO
Zadania publiczne - praktyczne wskazówki, jak korzystać z nowych wzorów ofert i umów
Finanse osobiste
Triki inwestycyjne – najlepsze, sprawdzone, skuteczne
Prawo prywatne
Monitoring w organizacji a ochrona wizerunku – 20 praktycznych rozwiązaniach
Rolnictwo
Jak zatrudnić cudzoziemca do prac sezonowych
Lifestyle
Najnowsze zmiany w prawie łowieckim
Croûtes et rouille, czyli chrupiące grzanki i obficie przyprawiony świeżym czosnkiem jasnoróżowy dip to nieodłączni towarzysze marsylskiej zupy rybnej bouillabaisse. Dodatek ten jest niezwykle uniwersalny, gdyż czosnek pasuje do wielu potraw. Możesz go zatem podawać również do innych zup oraz dań o płynnej konsystencji.Składniki (dla 6 osób): Grzanki: - 1 ...1401 »
Przedstawiam przepis na pyszny chłodnik, który w gorące dni na pewno ochłodzi trochę organizm, jak i zaspokoi głód. Niezwykłe połączenie buraków, kalarepy i ogórków daje niesamowite wrażenia smakowe. Spróbuj go przygotować, nie jest to zbyt skomplikowany przepis, a na pewno nie pożałujesz żadnej spożytej łyżki tego chłodnika. Składniki 50 dag buraków ...1401 »
Jest to bodajże najbardziej popularna włoska zupa, mająca swój rodowód w wiejskich rejonach Italii. Jej rodzaje i kompozycje składników są niezliczone. Biedni chłopi zazwyczaj wykorzystywali do przyrządzania minestrone to, co akurat było pod ręką – stąd mnogość i wszelka dopuszczalność jej wersji. My proponujemy podać ją z aromatycznym pesto na ...1401 »
Misoshiru to jedno z najbardziej znanych, japońskich dań. Według filozofii aikido, powinna stanowić podstawę odżywiania się człowieka. Buddyjscy mnisi sprowadzili ją do Kraju Kwitnącej Wiśni z Chin w VI w., dobrze wiedząc, iż jej główne składniki: soja, ser tofu, ryż, mięso ryby i długie paski wodorostów wakame zapewniają organizmowi dzienną ...1401 »
Charakterystyczne dla gazpacho jest spora dowolność w doborze składników, a także warunek, iż do ich przyrządzania używamy wyłącznie warzyw, zapominając o mięsie. Jak zrobić pyszne gazpacho, które idealnie orzeźwi nas w upalne, letnie dni?Składniki 6 dużych, dojrzałych pomidorów2 zielone paprykiczerwona paprykaogórekduża, czerwona cebula1-3 ząbki czosnku2 kromki chleba (z wczorajszego dnia)oliwa z ...1401 »
Zupa gęsta, ostra, pożywna i przyprawiająca o dobry nastrój? Taka jest zupa meksykańska. Pełna pysznego mięsa i soczystych warzyw. W smaku przypomina chili con carne. Sprawdź, jak ją zrobić.Na charakter współczesnych Meksykan wpłynęły cechy ludów indiańskich, hiszpańskich oraz sąsiedztwo ze Stanami Zjednoczonymi. Zapewne nie pozostało to bez wpływu na meksykańską ...1401 »
Portugalczycy również mają swoją własną wersję tego wegetariańskiego chłodnika, z której są bardzo dumni. Rzecz jasna, różni się ona nieco od zupy jedzonej przez ich wschodnich sąsiadów. Która jest lepsza? Zróbcie obie wersje i oddajcie się smakowitej degustacji ¡Que aproveche! Bom apetite! Portugalia ma swój własny sposób na gaspacho, ponieważ tak ...1401 »
Aby skorzystać z dobroczynnych właściwości pokrzywy, warto wprowadzić ją do swojego menu. Proponuję delikatną zupę krem z pokrzywy, którą bardzo łatwo przygotować. Idź zatem na spacer i nazbieraj trochę pokrzyw, a potem zabierz się do gotowania. Składniki cebulamasło lub olejpędy młodej pokrzywybulion warzywnysos sojowygrzanki lub groszek ptysiowy Wykonanie Drobno pokrojoną cebulę zeszklij ...1401 »
Kuchnia polska jest bardzo różnorodna. Górują w niej dania mięsne, jednak można znaleźć także posiłki lekkostrawne. Czasami warto zapomnieć o wyszukanych potrawach i wrócić do prostych dań. Wystarczy mieć pod ręką warzywa i można zaserwować pyszną zupę pełną witamin.Składniki 1/2 kg ziemniaków2 pory (biała część)2 cebulemarchewpietruszkaselerłyżka posiekanej natki pietruszkiząbek ...1401 »
Najlepiej smakuje ze świeżego szczawiu prosto z ogródka. Czas więc wykorzystać okres wiosenny i pokusić się o pyszną „szczawiową z jajkiem”. Widząc dużo składników pomyślicie pewnie, że jest pracochłonna. Na szczęście - nic bardziej mylnego. Największa robota to krojenie szczawiu, ale przyjemności z jedzenia dużo więcej.Składniki4 młode marchewki4 młode pietruszkimały ...1401 »
Tradycyjne zupy coraz częściej ustępują miejsca różnego rodzaju kremom. Najlepsze wychodzą ze świeżych warzyw. Są nie tylko smaczne, ale również bogate w witaminy. Moja rodzina je uwielbia. Ostatnio furorę zrobiła zupa – krem z selerów. Tak bardzo wszystkim smakował, że dla mnie zabrakło na dokładkę. A to chyba najlepsza ...1401 »
Dzisiaj cofniemy się nieco w czasie i zawitamy do Starożytnego Rzymu, miejsca gdzie uwielbiano warzywa i mądrze wzbogacano nimi niemal każdy posiłek. Przede wszystkim kluczową rolę odgrywała tam sałata.Rzymianie niemal czcili ją, często przypisując tej roślinie magiczne właściwości; traktowana była również jako afrodyzjak. Co ciekawe, na surowo jadali oni tylko ...1401 »
Zobacz więcej »
Kontrola emisji hałasu w zakładzie
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
2025 © Wiedza i Praktyka Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.
/WiedzaiPraktyka /wip