Podatki
Najnowszy e-book:
Jak zakupić usługę od podmiotu powiązanego by nie naruszyć prawa
Kadry
Jak zatrudnić uchodźcę z Ukrainy w jednostce samorządowej?
ZUS i płace
Fundusz socjalny (ZFŚS) i świadczenie urlopowe
Rachunkowość
Sprawdź, kiedy możesz sporządzić uproszczone sprawozdanie
Firma
Jak przygotować dobrej jakości biznesplan w ramach PROW i innych programów
Oświata
Dowóz dzieci do placówek oświatowych – zastosowanie przepisów ustawy pzp dla dyrektorów placówek oświatowych. Realizacja obowiązku. 5 wskazówek postępowania. Zmiany przepisów
BHP
O czym mówić na szkoleniu wstępnym bhp.
Transport
Zmiany w wadze naruszeń
Ochrona zdrowia
Zrównoważony rozwój – jakie działania mogą podjąć placówki medyczne na rzecz środowiska?
Nieruchomości
Czy zbiornik na deszczówkę wymaga zezwolenia?
Zamówienia publiczne
Zamówienia publiczne w czasie pandemii koronawirusa
Sektor publiczny
KORONAWIRUS A RODO – CO SIĘ ZMIENIŁO?
Ochrona środowiska
Dotacje na kwestie odpadowe w 2022 roku
NGO
Zadania publiczne - praktyczne wskazówki, jak korzystać z nowych wzorów ofert i umów
Finanse osobiste
Triki inwestycyjne – najlepsze, sprawdzone, skuteczne
Prawo prywatne
Monitoring w organizacji a ochrona wizerunku – 20 praktycznych rozwiązaniach
Rolnictwo
Jak zatrudnić cudzoziemca do prac sezonowych
Lifestyle
Najnowsze zmiany w prawie łowieckim
Ryba jako jeden z najwartościowszych produktów żywnościowych powinna gościć na naszym stole przynajmniej dwa razy w tygodniu. Ostatnio próbuję wersje z marynatą. Marynowanie ryb ma bowiem dużą zaletę, pozwala przechowywać je dłużej, dzięki czemu możemy w dowolnym momencie delektować się ich smakiem.Składnikimarchewseler naciowy250 ml soku jabłkowegołyżka miodu2 goździki2 liście laurowełyżka ...1397 »
Każdy, kto choć raz wycisnął sok z cytryny na rybę, wie jak świetnie cytrusy komponują się z delikatnym rybim mięsem. Zachęcam też do sprawdzenia, jak smakuje pstrąg z naszym rodzimym agrestem. Sos agrestowy skomponowany ze świeżego agrestu ze szczyptą imbiru idealnie podkreśla smak pstrąga i nadaje potrawie wyrazistego aromatu. Składniki60 ...1397 »
Grzyby leśne nierzadko pozyskane z wielkim wysiłkiem, w tym przepisie odegrają ważną rolę. Smak węgorza zależeć będzie bowiem od rodzaju tegorocznych zbiorów. Apel zatem do domowych grzybiarzy o polowanie na szlachetne gatunki. Tylko dzięki nim smak sosu podkreśli cudowne mięso węgorza. Składnikisprawiony węgorz (około 1 kg)2 szklanki śmietany kremowej½ ...1397 »
Jeżeli lubisz owoce morza, to potrawa ta jest właśnie dla Ciebie. Bulion z owocami morza ma naprawdę niesamowity smak i dosyć intensywny zapach. Polecam każdym amatorom, którzy lubią eksperymentować w kuchni. Składniki bulion rybny sos tabasco 30 dag ryżu 6 ostryg 50 dag różnych owoców morza 2 ząbki czosnku ...1397 »
Majonez aioli wywodzi się z kulinariów południa Francji. Właściwie można go zrobić metodą uproszczoną – po prostu dodając do gotowego majonezu ze sklepu kilka przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku. My jednak radzimy przygotować ten sos własnoręcznie, nie wspomagając się półproduktami. Klucz tkwi we właściwym ucieraniu!Składniki 4 filety z dorsza ze ...1397 »
Wielka szklana miska, a w niej świeże mule skropione cytryną, obok chrupiąca bagietka. Nie musimy wyjeżdżać by poczuć się jak na Piazza San Marco w Wenecji. Przygotujmy mule w winie, usiądźmy na tarasie czy balkonie i poczujmy się jak we Włoszech.Kupując mule pamiętajmy by wybierać te zamknięte, ewentualnie lekko rozwarte ...1397 »
Wszyscy dobrze znają tę potrawę, jednakże zapewne taką w formie gulaszu, w którym wszystkie składniki są dobrze wymieszane, podduszone i nawzajem przesiąknięte swoimi smakami. My proponujemy troszkę inną wersję – w naszym przepisie filet i pomidorowo-marchewkowy sos ugotowane są oddzielnie, tak aby lepiej można było odróżnić od siebie oba smaki.Składniki ...1397 »
"Mojama" to jeden z klasycznych składników hiszpańskich tapas. Są to delikatne, solone filety z polędwicy z tuńczyka, o pięknej, ciemno-bordowej barwie. Po kilku dniach marynowania mięsa w gruboziarnistej soli morskiej, płucze się je, po czym wystawia na świeże powietrze, aby naturalnie wyschło na słońcu i przesiąkło morską bryzą.Ten iberyjski przysmak ...1397 »
Mimo, że to ja jestem królową w mojej kuchni od czasu do czasu pozwalam przejąć w niej władzę mojemu mężowi. Muszę przyznać, że niektórymi pomysłami potrafi mnie zadziwić. Proste składniki, idealne połączenie, kilka ruchów nożem i gotowe. Dzisiaj przedstawię jeden z bardzo prostych przepisów na sałatkę, która doskonale nadaje się ...1397 »
Jest to idealne danie na babski wieczór. Z pewnością już niewielka ilość alkoholu zawartego w rybie obudzi sentymentalną naturę płci pięknej, która przestanie ubolewać nad spożytymi kaloriami i zacznie rozkoszować się wybornym smakiem soczystego mięsa ryby.Składniki 4 pstrągi2 szklanki czerwonego wytrawnego wina5 dag masłacebulaliść laurowyskórka z cytrynysól Wykonanie Pstrągi sprawiamy, myjemy i ...1397 »
Najczęściej gości na naszych stołach smażona. Proponuję zatem dla odmiany wersję pieczoną z warzywami. Słodka papryka, która jest doskonałym źródłem witaminy C oraz cukinia podkreślą jej smak. Najistotniejsze jest to, że każdy kawałek ryby pieczemy w oddzielnym „cukiereczku”, co daje gwarancję zachowania smaku. W mojej kuchni najczęstszym, choć pospolitym dodatkiem ...1397 »
Łowienie ryb to idealna forma wypoczynku szczególnie dla mężczyzn uzbrojonych w niespożyte pokłady cierpliwości, którym nie straszna jest nawet pobudka o 3 nad ranem. Płocie to jedne z najczęściej spotykanych ryb w naszych stawach i jeziorach. Gospodynie jednak niejednokrotnie zachodzą w głowę, w jaki sposób przyrządzić nocną zdobycz męża. Drogie ...1397 »
Zobacz więcej »
Kontrola emisji hałasu w zakładzie
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
2025 © Wiedza i Praktyka Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.
/WiedzaiPraktyka /wip