Podatki
Najnowszy e-book:
Jak zakupić usługę od podmiotu powiązanego by nie naruszyć prawa
Kadry
Jak zatrudnić uchodźcę z Ukrainy w jednostce samorządowej?
ZUS i płace
Fundusz socjalny (ZFŚS) i świadczenie urlopowe
Rachunkowość
Sprawdź, kiedy możesz sporządzić uproszczone sprawozdanie
Firma
Jak przygotować dobrej jakości biznesplan w ramach PROW i innych programów
Oświata
Dowóz dzieci do placówek oświatowych – zastosowanie przepisów ustawy pzp dla dyrektorów placówek oświatowych. Realizacja obowiązku. 5 wskazówek postępowania. Zmiany przepisów
BHP
O czym mówić na szkoleniu wstępnym bhp.
Transport
Zmiany w wadze naruszeń
Ochrona zdrowia
Zrównoważony rozwój – jakie działania mogą podjąć placówki medyczne na rzecz środowiska?
Nieruchomości
Czy zbiornik na deszczówkę wymaga zezwolenia?
Zamówienia publiczne
Zamówienia publiczne w czasie pandemii koronawirusa
Sektor publiczny
KORONAWIRUS A RODO – CO SIĘ ZMIENIŁO?
Ochrona środowiska
Dotacje na kwestie odpadowe w 2022 roku
NGO
Zadania publiczne - praktyczne wskazówki, jak korzystać z nowych wzorów ofert i umów
Finanse osobiste
Triki inwestycyjne – najlepsze, sprawdzone, skuteczne
Prawo prywatne
Monitoring w organizacji a ochrona wizerunku – 20 praktycznych rozwiązaniach
Rolnictwo
Jak zatrudnić cudzoziemca do prac sezonowych
Lifestyle
Najnowsze zmiany w prawie łowieckim
Karp jest jednym z symboli Świąt Bożego Narodzenia, oczywiście nie oznacza to, że nie może zagościć na naszych stołach w dni powszednie. Dla odmiany jednak polecam nieco ostrzejszą wersję. Składniki 1 kg karpia25 ...1397 »
Podstawą tego dania będzie nie śledź a boski sos wiosenny. To on wydobędzie ze śledzia to co w nim najlepsze. To danie smakuje nie tylko dorosłym, ale także dzieciom. Sama przetestowałam to danie na swoich pociechach.Składniki opakowanie filetów śledziowych (matiasy) w zalewie z oliwą Sos: szklanka gęstej, kwaśnej śmietanyszklanka drobno posiekanych rzodkiewekszklanka posiekanej ...1397 »
Białe mięso z dorsza doskonale nadaje się na pyszne kotleciki. I do tego taka forma podania ryby jest akceptowana przez większość dzieci. Jak wiadomo, nasze pociechy nie zawsze chcą spożywać to co dostarcza potrzebne im witaminy i mikroelementy. Warto zatem skorzystać z małego podstępu. Składniki 60 dag dorsza (odgłowiony, wypatroszony) lub ...1397 »
Masz już dość tradycyjnych, smażonych filetów rybnych, albo ryby, która co prawda jest delikatna i upieczona, ale mdła i pozbawiona aromatu? Przekonaj się, że wystarczy kilka odpowiednio dobranych składników, a otrzymasz danie, którego nie powstydziłaby się restauracja. Składniki kilka kawałków ryby (możliwie bez ości lub filety), najlepiej sandacz lub halibutzielone szparagi ...1397 »
Krewetki cieszą się w Polsce coraz większą popularnością. Oswajamy się z owocami morza i zwłaszcza krewetki przypadły nam do gustu. Mimo że coraz częściej je jemy, nie zawsze wiemy jak przygotować je w domu. Przedstawiamy pomysły na ich smaczne i łatwe wykonanie.Przepis na spaghetti z krewetkami (dla 4 osób): Składniki 400 g ...1397 »
Jeżeli organizujesz imprezy o nieformalnym charakterze, na pewno wielokrotnie zastanawiałeś się co podać swoim gościom. Bufet składający się z niewielkich dań o charakterze przekąsek, które spokojnie można wziąć do ręki (typu fingerfood) zawsze spotka się z uznaniem przybyszów. Poza tym taki rodzaj jedzenia pasuje do drinków i innych napojów alkoholowych. ...1397 »
Tuńczyk jest rybą chudą, ma mało kalorii, za to dużo protein, witaminy A, D i E oraz nienasycone kwasy typu omega 3, co sprawia, że jego spożycie pomaga m.in. zapobiegać chorobom serca i układu krążenia, obniżyć poziom trójglicerydów we krwi, a także usunąć z organizmu toksyny. Podobnie i mięso sardynek ...1397 »
Zobacz więcej »
Kontrola emisji hałasu w zakładzie
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
2025 © Wiedza i Praktyka Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.
/WiedzaiPraktyka /wip