Podatki
Najnowszy e-book:
Jak zakupić usługę od podmiotu powiązanego by nie naruszyć prawa
Kadry
Jak zatrudnić uchodźcę z Ukrainy w jednostce samorządowej?
ZUS i płace
Fundusz socjalny (ZFŚS) i świadczenie urlopowe
Rachunkowość
Sprawdź, kiedy możesz sporządzić uproszczone sprawozdanie
Firma
Jak przygotować dobrej jakości biznesplan w ramach PROW i innych programów
Oświata
Dowóz dzieci do placówek oświatowych – zastosowanie przepisów ustawy pzp dla dyrektorów placówek oświatowych. Realizacja obowiązku. 5 wskazówek postępowania. Zmiany przepisów
BHP
O czym mówić na szkoleniu wstępnym bhp.
Transport
Zmiany w wadze naruszeń
Ochrona zdrowia
Zrównoważony rozwój – jakie działania mogą podjąć placówki medyczne na rzecz środowiska?
Nieruchomości
Czy zbiornik na deszczówkę wymaga zezwolenia?
Zamówienia publiczne
Zamówienia publiczne w czasie pandemii koronawirusa
Sektor publiczny
KORONAWIRUS A RODO – CO SIĘ ZMIENIŁO?
Ochrona środowiska
Dotacje na kwestie odpadowe w 2022 roku
NGO
Zadania publiczne - praktyczne wskazówki, jak korzystać z nowych wzorów ofert i umów
Finanse osobiste
Triki inwestycyjne – najlepsze, sprawdzone, skuteczne
Prawo prywatne
Monitoring w organizacji a ochrona wizerunku – 20 praktycznych rozwiązaniach
Rolnictwo
Jak zatrudnić cudzoziemca do prac sezonowych
Lifestyle
Najnowsze zmiany w prawie łowieckim
Tatar można przygotować z mięsa wołowego, jak i ryby. Najbardziej jednak lubię tatar z łososia. Podany na chlebie żytnim smakuje po prostu niewiarygodnie. Jest on wręcz banalny w przygotowaniu. Na prawdę polecam. Składniki: 30 dag filetu z łososia 1 cebula 3 ogórki kiszone lub konserwowe 2 łyżki musztardy 1-2 łyżki octu ...1397 »
Śledź pod pierzynką jest wspaniałą przekąską na każdą imprezę, ale i nie tylko. Jego przygotowanie nie zajmie ci dużo czasu. Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Śledź przykryty pastą z sera twarogowego z jogurtem i przyprawami jest po prostu wyborny. Składniki: 55 dag filetów ze śledzi 30 dag żółtego sera 150 ml ...1397 »
Rybę można przygotowywać na wiele sposobów. Możemy ją zapiec w piekarniku, usmażyć na patelni, grillować, jak i udusić w sosie. Chcę się podzielić przepisem na dorsza po grecku. Jest to po prostu dorsz usmażony na patelni podany na sosie greckim z warzyw. Składniki: 60 dag filetów z dorsza 20 g mąki pszennej olej sól do ...1397 »
Łosoś podany w taki sposób jest na prawdę pyszny. Kiedy go podamy z dodatkiem sosu bearnaise oraz z sałatką z rukoli, to będzie po prostu wyśmienity. Łosoś jest łatwy w przygotowaniu. Na pewno większą uwagę musisz poświęcić sosowi bearnaise. Kiedy ci się wszystko uda, to rezultat końcowy będzie oszałamiający.Składniki:1-1,5 kg ...1397 »
Nie wiesz, co przygotować na niedzielny obiad? Dlatego podaje ci przepis na niezwykle proste w przygotowaniu danie, ale za to bardzo wykwintne. Nie zajmie ci dużo czasu, a rezultat końcowy może być zaskakujący.Składniki: 1 dość duży dorsz ( powinien mieć około 1,5-2 kg ) ok. 2 kg soli ( najlepiej drobnoziarnistej ...1397 »
Przedstawiam wam wspaniały przepis na hamburgery z pomidorami, ale nie z mięsa wołowego, tylko z ryby. Są na prawdę smaczne. Polecam wam je, jeżeli jesteście na diecie, a nie możecie się powstrzymać od jedzenia hamburgerów. Jedząc je robicie na pewno duży krok w kierunku przejścia na zdrowy tryb życia.Składniki:30 dag ...1397 »
Kocham jesień za grzyby. Uwielbiam je pod każdą postacią. Część oczywiście suszę, by móc rozkoszować się ich smakiem także zimą, część jednak przygotowuję od razu na świeżo. Ostatnio wykorzystałam je do pysznej gorącej zakąski z dorsza. Idealnie podkreśliły smak ryby. A zakąska idealnie sprawdziła się podczas wieczorku powakacyjnych wspomnień. ...1397 »
Kimbap (김밥; z kor. kim - wodorost, bap - ryż) to tradycyjna koreańska potrawa przyrządzana z ryżu owiniętego w prasowane wodorosty. Jedna z najpopularniejszych dań koreańskich serwowana prawie w każdej restauracji koreańskiej, jak i małych przyulicznych straganach. W zależności od naszej preferencji możemy przygotować wersję wegetariańską, mięsną, łagodną lub pikantną. ...1397 »
Przygotowując potrawy na spotkania okolicznościowe zadaję sobie zazwyczaj to samo pytanie: czy pokusić się o coś zupełnie nowego, żeby urozmaicić jadłospis czy przygotować tradycyjne potrawy? Tym razem zdecydowałam się na śmiały eksperyment. Marynowany łosoś z warstwą prażonych jabłek z cynamonem.Składniki4 plastry świeżego łososia4 kwaskowe jabłkaszczypta cynamonuszklanka śmietanyutarty, żółty ser3 łyżki ...1397 »
To danie jest przeznaczone dla osób, które lubią eksperymentować w kuchni. kiedy po raz przygotowałem te roladki rybne, to bylem z nich bardzo zadowolony. Są bardzo smaczne. Jeżeli ktoś lubi ostrzejsze smaki, można je podać również z sosem chili.Składniki:20 dag filetów z tuńczyka 1 duża czerwona papryka 10 dag pieczarek ...1397 »
Wiem, że bardzo dużo osób nie przepada za krewetkami. Dlatego chcę podzielić się z wami tym przepisem. Jest to na pewno coś nowego. Kiedyś też krewetek nie lubiłem, ale kiedy przygotowałem je w ten sposób, to zjadłem je prawie wszystkie. Na prawdę polecam.Składniki:75 dag średniej wielkości krewetek ( około 40 ...1397 »
W staropolskiej kuchni estragonu używano przede wszystkim do aromatyzowania octu i musztardy. Dziś estragon jest przyprawą powszechnie stosowaną. Liście estragonu dodaje się m.in. do zup, sosów, dań rybnych, duszonego mięsa wołowego oraz surówek. Jest też doskonałym dodatkiem do kiszenia ogórków, poprawia ich smak i jędrność. A jak smakują filety rybne ...1397 »
Zobacz więcej »
Kontrola emisji hałasu w zakładzie
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
2025 © Wiedza i Praktyka Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.
/WiedzaiPraktyka /wip