Podatki
Najnowszy e-book:
Jak zakupić usługę od podmiotu powiązanego by nie naruszyć prawa
Kadry
Jak zatrudnić uchodźcę z Ukrainy w jednostce samorządowej?
ZUS i płace
Fundusz socjalny (ZFŚS) i świadczenie urlopowe
Rachunkowość
Sprawdź, kiedy możesz sporządzić uproszczone sprawozdanie
Firma
Jak przygotować dobrej jakości biznesplan w ramach PROW i innych programów
Oświata
Dowóz dzieci do placówek oświatowych – zastosowanie przepisów ustawy pzp dla dyrektorów placówek oświatowych. Realizacja obowiązku. 5 wskazówek postępowania. Zmiany przepisów
BHP
O czym mówić na szkoleniu wstępnym bhp.
Transport
Zmiany w wadze naruszeń
Ochrona zdrowia
Zrównoważony rozwój – jakie działania mogą podjąć placówki medyczne na rzecz środowiska?
Nieruchomości
Czy zbiornik na deszczówkę wymaga zezwolenia?
Zamówienia publiczne
Zamówienia publiczne w czasie pandemii koronawirusa
Sektor publiczny
KORONAWIRUS A RODO – CO SIĘ ZMIENIŁO?
Ochrona środowiska
Dotacje na kwestie odpadowe w 2022 roku
NGO
Zadania publiczne - praktyczne wskazówki, jak korzystać z nowych wzorów ofert i umów
Finanse osobiste
Triki inwestycyjne – najlepsze, sprawdzone, skuteczne
Prawo prywatne
Monitoring w organizacji a ochrona wizerunku – 20 praktycznych rozwiązaniach
Rolnictwo
Jak zatrudnić cudzoziemca do prac sezonowych
Lifestyle
Najnowsze zmiany w prawie łowieckim
Paluszki ziemniaczane są naprawdę niezwykłym dodatkiem do obiadu, czy na kolację. Ja uwielbiam je podjadać z keczupem.Są pyszne. Myślę, że wam na pewno zasmakują. Trzeba sobie urozmaicać jedzenie, a te paluszki właśnie takie są.Składniki:1 kg ziemniaków 3 jajka 20 dag mąki krupczatki sól majeranek gałka muszkatołowa ( najlepiej świeżo starta ...1399 »
Zdrowy i pyszny klasyk kuchni, jednak przyrządzony w nietypowy sposób. Szpinak nie występuje tu w formie nadzienia znajdującego się pomiędzy złożonymi połowami omleta, lecz wszystkie składniki są najpierw dobrze wymieszane, a potem razem usmażone. Koniecznie dodajcie do niego trochę czosnku – w przepisie jest granulowany z saszetki, ale można także ...1399 »
Jest to danie, w którym królują ziemniaki. Powinny być młode, twarde i smaczne. Kupując je, nigdy jednak nie wiemy jakie są, warto zatem zadbać o dobre źródło. Moja rada – „otulina” w postaci boczku musi być średnio tłusta. Do tego najlepiej pasuje sałatka z pomidorków koktajlowych i sałaty lodowej ze ...1399 »
To danie najlepiej smakuje prosto z patelni. Podane z bagietką lub opiekanymi ziemniakami jest idealne na chłodniejsze dni. Warto pamiętać, że oprócz wartości smakowych brukselka ma do zaoferowania także bogactwo witamin, soli mineralnych i błonnika. Posiada również sporo kwasu foliowego, dlatego polecana jest zwłaszcza kobietom w ciąży i planującym dziecko.Składniki75 ...1399 »
Połączenie makaronu ze szpinakiem daje naprawdę niezwykłe wrażenia smakowe. Jeżeli ktoś nie lubi szpinaku, to w tym daniu na pewno go polubi. Nie jest to zbyt skomplikowane danie i jego przygotowanie nie zajmie ci dużo czasu. Składniki 40 dag makaronu 20 dag szpinaku 2 łyżki oliwy z oliwek (Extra ...1399 »
Słowa: „Będziesz miała piękne włosy i zdrowe paznokcie” pamiętam do dziś . To zachęcający do jedzenia buraczków sposób mojej babci. Nie zawsze jednak trzeba z niego korzystać. Buraki z jabłkami nie wymagają bowiem dłuższego namawiania. A przepis babciny jest bardzo prosty – odrobinę tylko przeze mnie zmodyfikowany. Składniki 60 dag ...1399 »
Nie muszą odmawiać sobie kotletów nawet Ci, którzy „krzywo” patrzą na mięso. Jest to wartościowe, niekłopotliwe i szybkie danie. Dynia, jako jeden z głównych składników, zapewni nam solidną porcję witamin. Dla wegetarianów w sam raz!Składniki 1 kg ziemniaków2 dag masła2 jaja (rozdzielone)łyżeczka proszku do pieczenia30 dag dynisól6 dag tartej bułki6 dag ...1399 »
Czy znacie słynną książkę Fannie Flag pt. „Smażone zielone pomidory” (Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe) oraz film pod tym samym tytułem? Są to jedne z tych dzieł literackich i kinematograficznych, na myśl o których od razu cieknie ślinka.Nasze pomidory ...1399 »
Nie jest to tradycyjna zapiekanka warstwowa. To po prostu zdrowe warzywo – patison. Zapieczony w całości zachowuje smak i aromat. Swoim kształtem zaś i rumianym wyglądem zachęca do natychmiastowego zjedzenia. Zabierzmy zatem dwa patisony z targu i wypróbujmy ten prosty przepis.Składniki2 patisony (po 50 dag)szklanka wywaru z warzyw lub rosołu3 ...1399 »
Soczysta zieleń szparagów, a na niej biel białka kontrastująca z wypływającym żółtkiem to wykwintny widok. Jajka w koszulkach podane na szparagach to proste i szybkie ale też bardzo pyszne i wiosenne danie. Jajka na szparagach można podać na wiosenne śniadanie jedzone na świeżym powietrzu. Można też uczynić z nich ciepłą ...1399 »
Już są! Rozpoczął się sezon na szparagi. Korzystajmy z nich, eksperymentujmy i wykorzystujmy je w kuchni. Bo sezon na szparagi jest krótki, trwa tylko około miesiąca. Sprawdź, jak zrobić pyszne szparagi na sposób azjatycki.Składnikipęczek szparagów4 plastry bekonu/boczku pociętego w cienkie plasterkiolej sezamowyłyżka ziaren białego sezamułyżeczka oliwy z oliwek Wykonanie Na grillową patelnię ...1399 »
Wiosną i latem na naszych stołach królują warzywa. Są smaczne, zdrowe i łatwo można je przygotować. Jedną z propozycji jest bakłażan z serem feta, czyli trochę Grecji na polskim stole. Wystarczy zaledwie 15 minut przygotowań, a nasze starania zostaną nagrodzone smacznym i pożywnym daniem.Doskonale znany nam bakłażan znany jest również ...1399 »
Zobacz więcej »
Kontrola emisji hałasu w zakładzie
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
2025 © Wiedza i Praktyka Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.
/WiedzaiPraktyka /wip