Podatki
Najnowszy e-book:
Jak zakupić usługę od podmiotu powiązanego by nie naruszyć prawa
Kadry
Jak zatrudnić uchodźcę z Ukrainy w jednostce samorządowej?
ZUS i płace
Fundusz socjalny (ZFŚS) i świadczenie urlopowe
Rachunkowość
Sprawdź, kiedy możesz sporządzić uproszczone sprawozdanie
Firma
Jak przygotować dobrej jakości biznesplan w ramach PROW i innych programów
Oświata
Dowóz dzieci do placówek oświatowych – zastosowanie przepisów ustawy pzp dla dyrektorów placówek oświatowych. Realizacja obowiązku. 5 wskazówek postępowania. Zmiany przepisów
BHP
O czym mówić na szkoleniu wstępnym bhp.
Transport
Zmiany w wadze naruszeń
Ochrona zdrowia
Zrównoważony rozwój – jakie działania mogą podjąć placówki medyczne na rzecz środowiska?
Nieruchomości
Czy zbiornik na deszczówkę wymaga zezwolenia?
Zamówienia publiczne
Zamówienia publiczne w czasie pandemii koronawirusa
Sektor publiczny
KORONAWIRUS A RODO – CO SIĘ ZMIENIŁO?
Ochrona środowiska
Dotacje na kwestie odpadowe w 2022 roku
NGO
Zadania publiczne - praktyczne wskazówki, jak korzystać z nowych wzorów ofert i umów
Finanse osobiste
Triki inwestycyjne – najlepsze, sprawdzone, skuteczne
Prawo prywatne
Monitoring w organizacji a ochrona wizerunku – 20 praktycznych rozwiązaniach
Rolnictwo
Jak zatrudnić cudzoziemca do prac sezonowych
Lifestyle
Najnowsze zmiany w prawie łowieckim
Najdelikatniejsza jest szalotka, która nie dominuje potrawy i świetnie nadaje się do sosów. Mowa oczywiście o cebuli, która ma wiele odmian, od ostrych po łagodne. Cebula w cieście usmażona na złoty kolor stanowi świetny dodatek do mięsa. Idealnie smakuje również do piwa jako mała przekąska.Składniki 8 łyżek stołowych śmietany 2 jaja10 ...1395 »
Mozzarella należy do najłagodniejszych serów i dzięki temu można ją łączyć z wieloma składnikami. Smakuje wyśmienicie zarówno podana na zimno z pomidorami i bazyliowym pesto jak równie na ciepło w pizzy. Ja jednak proponuję pewną odmianę i zamarynowanie jej w oliwie z dużą ilością dodatków, które sprawią, że nabierze niepowtarzalnego ...1395 »
Zaskocz swoich domowników i gości własnoręcznie upieczonymi grissini – włoskimi paluszkami chlebowymi z dodatkiem zdrowych ziaren słonecznika. Właściwie możesz pociąć rozwałkowane ciasto w dowolną formę – czy to w długie paluchy, okrągłe ciasteczka czy też, używając radełka, w prostokątne krakersy o ząbkowanych brzegach.Składniki 200 g mąki pszennej czubata łyżeczka proszku ...1395 »
Kurki to prawdziwy rarytas i to nie tylko dla smakoszy grzybów. Można je podać na 1001 sposobów, ja zaś polecam ciasto francuskie z kurkami i kozim serem. Dla zapracowanych – szybko i smacznie. Przekonaj się sam! Kurki to nic innego jak tzw. pieprznik jadalny, występujący gromadnie w lasach całej Polski. Właśnie ...1395 »
Sezon na kurki zaraz się zacznie! Tylko czekać aż leśne runo będzie złocić się tymi małymi, pysznymi grzybami o pofalowanym kapeluszu i delikatnych blaszkach pod spodem. Nie mogąc się już ich doczekać, zamieszczamy przepis na bardzo łatwy omlet z pieprznikiem jadalnym, którego przyrządzenie zajmuje nie więcej niż pół godziny.Sposób przygotowania ...1395 »
Włosi uwielbiają crostini! Tak bowiem nazywają się w słonecznej Italii, mające formę grzanek, jedne z najpopularniejszych antipasti, czyli małych przekąsek spożywanych zarówno jako przystawka przed daniem głównym, jak i jako samodzielny posiłek - gdy chcemy po prostu coś przegryźć. Crostini zawsze opieka się w piekarniku bądź na grillu (sama ich ...1395 »
Są tak ładne i pełne wielobarwnych składników, że aż żal je jeść. Jeśli zabraknie wam jakiegoś produktu, z łatwością możecie zastąpić go czymś podobnym w smaku i kolorze. Potraktujcie nasz przepis raczej jako inspirację i spróbujcie stworzyć swoje własne, niepowtarzalne kanapkowe kompozycje, dobierając produkty według indywidualnych preferencji. Składniki (dla 4 ...1395 »
Capparis spinosa, jak nazywają uczeni popularne kapary, są jednym z fundamentalnych składników diety śródziemnomorskiej. Te małe, oliwkowo-zielone, pokryte jasnymi plamkami owoce mają unikalny, kwaśno-pikantny, bardzo intensywny smak i nawet ich niewielka ilość w sałatkach, dipach, marynatach czy na kanapkach znacząco wpływa na całą potrawę. Ich królestwem jest Sardynia i Wyspy ...1395 »
Mozzarella jest wyśmienita zarówno na ciepło jak i na zimno. Jednak ma tę właściwość, że pod wpływem wysokiej temperatury bardzo szybko się roztapia, uzyskując półpłynną konsystencję. Wówczas jej spożycie nie należy do najłatwiejszych, a już na pewno nie jest super estetyczne. Jednak nie martwcie się! My wiemy jak smacznie i ...1395 »
Pyszne połączenie pieczeni (dodatkowo podsmażonej na maśle i musztardzie) i świeżego chrzanu. Tym razem przekąska na ciepło, podawana na zdrowych, pełnoziarnistych grzankach. Jeśli masz mało czasu, możesz użyć gotowego chrzanu ze słoiczka.Składniki: - 1 bochenek chleba pełnoziarnistego - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek (najlepiej extra vergine) – ...1395 »
Łosoś wspaniale sprawdza się jako baza dla różnych przekąsek. Koreczki, kanapki, tosty, sałatki… My proponujemy pyszne roladki, które bez wątpienia będą hitem na każdej imprezie.Łosoś jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, w magnez, potas, wapń, fosfor, jod, fluor, cynk i miedź oraz witaminy – zwłaszcza A, D, B6 i ...1395 »
Zgłębiając tajniki kuchni Antycznego Rzymu, odkryłam rewelacyjny przepis na wspaniałą pieczarkową salsę, którą można zjeść zarówno na wierzchu pieczywa (właśnie w formie włoskiej bruschetty), jak i jako dodatek do ziemniaków, makaronu czy ryżu. Ojcem tej receptury jest słynny Apicjusz, jeden z pierwszych autorów książek kulinarnych. „De Re Culinaria” to łacińskie ...1395 »
Zobacz więcej »
Kontrola emisji hałasu w zakładzie
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
2025 © Wiedza i Praktyka Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.
/WiedzaiPraktyka /wip