Podatki
Najnowszy e-book:
Jak zakupić usługę od podmiotu powiązanego by nie naruszyć prawa
Kadry
Jak zatrudnić uchodźcę z Ukrainy w jednostce samorządowej?
ZUS i płace
Fundusz socjalny (ZFŚS) i świadczenie urlopowe
Rachunkowość
Sprawdź, kiedy możesz sporządzić uproszczone sprawozdanie
Firma
Jak przygotować dobrej jakości biznesplan w ramach PROW i innych programów
Oświata
Dowóz dzieci do placówek oświatowych – zastosowanie przepisów ustawy pzp dla dyrektorów placówek oświatowych. Realizacja obowiązku. 5 wskazówek postępowania. Zmiany przepisów
BHP
O czym mówić na szkoleniu wstępnym bhp.
Transport
Zmiany w wadze naruszeń
Ochrona zdrowia
Zrównoważony rozwój – jakie działania mogą podjąć placówki medyczne na rzecz środowiska?
Nieruchomości
Czy zbiornik na deszczówkę wymaga zezwolenia?
Zamówienia publiczne
Zamówienia publiczne w czasie pandemii koronawirusa
Sektor publiczny
KORONAWIRUS A RODO – CO SIĘ ZMIENIŁO?
Ochrona środowiska
Dotacje na kwestie odpadowe w 2022 roku
NGO
Zadania publiczne - praktyczne wskazówki, jak korzystać z nowych wzorów ofert i umów
Finanse osobiste
Triki inwestycyjne – najlepsze, sprawdzone, skuteczne
Prawo prywatne
Monitoring w organizacji a ochrona wizerunku – 20 praktycznych rozwiązaniach
Rolnictwo
Jak zatrudnić cudzoziemca do prac sezonowych
Lifestyle
Najnowsze zmiany w prawie łowieckim
Każdy człowiek jest inny. Jedni nie mogą żyć bez węglowodanów i na śniadanie wcinają owsianki. Inni z kolei wolą tłusto i pożywnie. Ketodieta - jest bardzo popularna, ale ma tyle samo przeciwników co wielbicieli. Dziś zjemy z nią śniadanie!Dla wszystkich, którzy dzień chcą zacząć od energii płynącej z tłuszczu, proponujemy ...1395 »
Mus z tuńczyka to propozycja zimnej przekąski dla osób mających mało czasu, liczących kalorie i niekochających wielkich wyzwań w kuchni. Wystarczy 25 minut i mamy gotową średniokaloryczną, średniodrogą i średniotrudną zimną przekąskę. Prosta i co ważne, zawsze się udaje.Składniki2 puszki tuńczyka w zalewieszklanka naturalnego jogurtuszklanka śmietany kremówki3 łyżki posiekanych korniszonów2 ...1395 »
To pyszne śniadanie jest tak sycące i bogate w składniki odżywcze, że może być także obiadem. Pikanterii nadaje omletowi pieprz cayenne oraz posiekana papryczka chili albo jalapeño. Jeśli lubisz naprawdę ostre smaki, nie usuwaj z niej wszystkich nasionek, lecz dodaj kilka do smażących się warzyw. Gwarantujemy, że zapach obudzi wszystkich ...1395 »
Ten pyszny, dietetyczny omlet nazywa się hiszpańskim nie tylko z racji składników charakterystycznych dla Półwyspu Iberyjskiego: pomidorów, czarnych oliwek czy jamón serrano. Także jego sposób przygotowania jest typowy dla Hiszpanii.Do miski z masą jajeczną najpierw wrzuca się uprzednio lekko podsmażone warzywa i szynkę, a następnie wszystko razem miesza i wylewa ...1395 »
Aloha kakahiaka! Właśnie tak witają się o poranku Hawajczycy. Jeśli podasz ten wspaniały omlet nie składając go na pół na talerzu, będzie wyglądał dokładnie jak hawajska pizza. Ze spokojnym sumieniem można go jednak zjeść na śniadanie – dostarczy niezbędnych kalorii na większą część dnia. E 'ai kākou! A więc jedzmy!Składniki ...1395 »
Czasami są dni, gdy chcemy zjeść coś dobrego, ale sami nie wiemy do końca na co mamy ochotę. Jednocześnie wszystko co mamy akurat w lodówce, wydaje się nam nie tym co byśmy chcieli. Na takie właśnie dni polecam przygotowanie pasztetu z soczewicy (inspirowanego przepisem Agnieszki Kręglickiej), do którego przygotowania potrzebne ...1395 »
Podanym na ciepło pasztecikom z fetą towarzyszy wspaniały zapach ziół. A to za sprawą nadzienia, które ma tak wyjątkową moc, że trudno poprzestać na zjedzeniu tylko jednego. Paszteciki można upiec w przeddzień zaplanowanej imprezy. Przechowane w lodowce pod przykryciem zachowają smak a podgrzane przed podaniem uwolnią pobudzający apetyt zapach ziół. ...1395 »
Danie dla zabieganych, kochających szybką kuchnię. Podstawa to dobra patelnia do smażenia i duszenia warzyw. Potrawka bananowa nie wymaga specjalnego wysiłku i kulinarnego talentu. Może jednak stanowić apetyczną odmianę w codziennym menu. Składniki 2 strąki zielonej papryki2 strąki czerwonej papryki2 cebule20 dag chudego wędzonego boczkułyżka oleju słonecznikowegopół kostki rosołu mięsnego3 bananyWykonanie Strąki ...1395 »
Przewagą dań robionych od podstaw jest to, że wiemy co jemy. Pasta z wędzonego halibuta w proponowanej wersji jest nieporównywalnie lepsza od past gotowych. Nie można przejść obok niej obojętnie. Ciekawe połączenie smaków – wędzona ryba, awokado, serek homogenizowany – zaspokoi najbardziej wymagających. Składnikiwędzony halibut1½ dojrzałego awokado20 dag serka homogenizowanegojajko ...1395 »
Znudziło się Wam podawanie nudnych przekąsek podczas domowych przyjęć? Koreczki z sera żółtego i kabanosa, mini kanapki z szynką, jajka z majonezem – ciągle to samo. Spróbujmy czasem czegoś innego a goście będą zachwyceni. Moja propozycja to serowe kuleczki z jalapeno.Składniki 0,5 kg miękkiego sera żółtego np. goudakilka papryczek jalapeno pokrojonych ...1395 »
Carpaccio ze szlachetnej polędwicy wołowej, jednak inne niż jedliście do tej pory! Przystawka ta serwowana jest w formie estetycznych roladek przewiązanych jadalną wstążką ze szczypiorku i ułożona na zielonych listkach rukoli.Sezamowa pasta, którą połączysz z rukolą na pewno przyda się także do dekoracji oraz nadania ciekawej nuty smakowej różnego rodzaju ...1395 »
Kawior jadamy raczej rzadko, a jeśli już, to zapewne nie wysilamy się zbytnio przy jego podaniu. Ot, po prostu jest sobie w słoiczku, po czym wykładamy małą porcję kawioru na pieczywo, krakersy czy też bliny. Kawior już sam w sobie jest wystarczająco wyjątkowy, żeby nie powiedzieć egzotyczny, tak że nie ...1395 »
Zobacz więcej »
Kontrola emisji hałasu w zakładzie
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
2025 © Wiedza i Praktyka Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.
/WiedzaiPraktyka /wip