Podatki
Najnowszy e-book:
Jak zakupić usługę od podmiotu powiązanego by nie naruszyć prawa
Kadry
Jak zatrudnić uchodźcę z Ukrainy w jednostce samorządowej?
ZUS i płace
Fundusz socjalny (ZFŚS) i świadczenie urlopowe
Rachunkowość
Sprawdź, kiedy możesz sporządzić uproszczone sprawozdanie
Firma
Jak przygotować dobrej jakości biznesplan w ramach PROW i innych programów
Oświata
Dowóz dzieci do placówek oświatowych – zastosowanie przepisów ustawy pzp dla dyrektorów placówek oświatowych. Realizacja obowiązku. 5 wskazówek postępowania. Zmiany przepisów
BHP
O czym mówić na szkoleniu wstępnym bhp.
Transport
Zmiany w wadze naruszeń
Ochrona zdrowia
Zrównoważony rozwój – jakie działania mogą podjąć placówki medyczne na rzecz środowiska?
Nieruchomości
Czy zbiornik na deszczówkę wymaga zezwolenia?
Zamówienia publiczne
Zamówienia publiczne w czasie pandemii koronawirusa
Sektor publiczny
KORONAWIRUS A RODO – CO SIĘ ZMIENIŁO?
Ochrona środowiska
Dotacje na kwestie odpadowe w 2022 roku
NGO
Zadania publiczne - praktyczne wskazówki, jak korzystać z nowych wzorów ofert i umów
Finanse osobiste
Triki inwestycyjne – najlepsze, sprawdzone, skuteczne
Prawo prywatne
Monitoring w organizacji a ochrona wizerunku – 20 praktycznych rozwiązaniach
Rolnictwo
Jak zatrudnić cudzoziemca do prac sezonowych
Lifestyle
Najnowsze zmiany w prawie łowieckim
To lista porad dla tych wszystkich zapracowanych, którzy nie mają czasu na wielogodzinne gotowanie, ale lubią dobrze i oryginalnie zjeść. Na początek – przygotowanie „warsztatu pracy” – czyli jak zorganizować sobie działalność kuchenną, aby spędzać przy garnkach jak najmniej czasu. Zacznijmy od: Układania listy zakupów tradycyjnie na kartce lub na komputerze/tablecie. Niech ...1391 »
Oto kilka sprawdzonych przepisów pozwalających na szybkie przygotowanie smacznego dania, zarówno obiadowego jak i świątecznego. Okazuje się, że nie trzeba mieć umiejętności szefa kuchni, aby stworzyć kulinarne arcydzieło i zaskoczyć rodzinę i gości.Ryba na porach Składniki: Po jednym filecie soli na osobę: świeżym/mrożonym Po jednym porze na osobę Łyżeczka masła Łyżka ...1391 »
Oto kilka sprawdzonych przepisów pozwalających na szybkie przygotowanie smacznego dania, zarówno obiadowego jak i świątecznego. Okazuje się, że nie trzeba mieć umiejętności szefa kuchni, aby stworzyć kulinarne arcydzieło i zaskoczyć rodzinę i gości.Naleśniki z szynką i żółtym serem Składniki: Po 2 naleśniki na osobę (najlepiej kupić gotowe blaty) Po 1 ...1391 »
Kto nie lubi kotletów ziemniaczanych. Na pewno nie ja. Najlepiej smakują podane z kwaśną śmietaną. Przynajmniej ja tak lubię. Kiedy zaserwujemy do nich surówkę oraz polejemy je sosem grzybowym, możemy je podać jako danie zasadnicze. Naprawdę pyszne.Składniki:1,2 kg ziemniaków, 2 dag tłuszczu do smażenia cebuli, 5 dag cebuli, 2 jaja, ...1391 »
„Deska serów” – po francusku „Plateau de fromage”, cieszy się coraz większą popularnością. Zazwyczaj podajemy ją jako przystawkę do wina np. na spotkaniach towarzyskich, przyjęciach. Jednak sery są sycące, więc mogą być daniem samym w sobie. Deskę serów można podawać także jako deser. Z pewnością jest to dobry pomysł na ...1391 »
Sposób przechowywania produktów spożywczych wpływa nie tylko na ich świeżość i jakość, ale co ważniejsze - na nasze zdrowie. Zepsuta żywność może być przyczyną wielu chorób. Przechowywanie produktów w lodówce ma przedłużyć ich trwałość na kilka czy kilkanaście dni. Natomiast mrożenie pozwala zachować ich trwałość nawet do kilku miesięcy.Przechowywanie warzyw ...1391 »
Kończenie posiłku deską serów, a także serwowanie ich gościom jako deser na przyjęciach staje się coraz powszechniejszym zwyczajem. Warto się do niego przekonać, zwłaszcza jeśli wyżej niż słodkie cenimy wytrawne i słone doznania kulinarne. Ponadto chyba trudno jest wyobrazić sobie lepiej pasujący do win dodatek.Rodzaje serówOgranicz się do 8 rodzajów ...1391 »
Palma kokosowa to prawdziwie rajska roślina, o której - podobnie jak o drzewie oliwnym - mówi się, że jest najbardziej uniwersalnym darem natury jaki mógł zrodzić się na tym padole. Prawda jest taka, że jeśli zostalibyśmy wyrzuceni na bezludną wyspę, na której rosłyby tylko same palmy kokosowe, zapewniłyby nam one ...1391 »
To bardzo popularne w kuchni warzywo cechuje mnogość zastosowań. Czy wiesz jednak jak wybrać dobre ziemniaki, aby w pełni cieszyć się ich smakiem? Nie kupuj ich na zapas w bardzo dużych ilościach! Weź tyle, ile zdołasz zjeść w ciągu 1-2 tygodni – tak, żeby mieć w domu zawsze świeży produkt. ...1391 »
Przypaliło Ci się mięso, sos jest zbyt wodnisty, przesoliłaś zupę, nie wiesz jak przechowywać żywność? Oto kilka pożytecznych wskazówek co robić w powyższych sytuacjach. Gotowanie, smażenie Papierowy filtr do kawy, który normalnie umieszczasz w ekspresie przelewowym jest doskonały (a nawet lepszy od zwykłego ręcznika kuchennego czy papieru śniadaniowego) do odsączania ...1391 »
Zobacz więcej »
Kontrola emisji hałasu w zakładzie
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
2025 © Wiedza i Praktyka Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.
/WiedzaiPraktyka /wip