Składniki:
Domowy koktajl wielowarzywny
Jeżeli chcesz się zdrowo odżywiać, to musisz jeść dużo warzyw, owoców, a mięso zwierząt rzeźnych powinieneś zamienić na ryby. Do jedzenia warzyw w czystej postaci - zwłaszcza dzieci - trudno przekonać, dlatego chcę się z wami podzielić moim przepisem na koktajl wielowarzywny. Jest na prawdę pyszny.
- 1 szklanka soku z jabłek
- 1 szklanka soku z selera
- sok wyciśnięty z połowy cytryny
- 1 szklanka soku pomidorowego
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki płynnego miodu
- szczypta soli
- szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu
Wykonanie:
Do świeżo wyciśniętego soku z jabłek wlewamy świeżo wyciśnięty sok z selera oraz dodajemy sok z cytryny, aby nie ściemniał. Wszystko dokładnie mieszamy (najlepiej w malakserze). Później dodajemy sok pomidorowy, jogurt naturalny oraz płynny miód. Wszystkie składniki dobrze ubijamy, aż powstanie lekka pianka. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Koktajl podajemy od razu po przygotowaniu, najlepiej w temperaturze pokojowej.
Tagi: przepisy kulinarne
