Podatki
Najnowszy e-book:
Jak zakupić usługę od podmiotu powiązanego by nie naruszyć prawa
Kadry
Jak zatrudnić uchodźcę z Ukrainy w jednostce samorządowej?
ZUS i płace
Fundusz socjalny (ZFŚS) i świadczenie urlopowe
Rachunkowość
Sprawdź, kiedy możesz sporządzić uproszczone sprawozdanie
Firma
Jak przygotować dobrej jakości biznesplan w ramach PROW i innych programów
Oświata
Dowóz dzieci do placówek oświatowych – zastosowanie przepisów ustawy pzp dla dyrektorów placówek oświatowych. Realizacja obowiązku. 5 wskazówek postępowania. Zmiany przepisów
BHP
O czym mówić na szkoleniu wstępnym bhp.
Transport
Zmiany w wadze naruszeń
Ochrona zdrowia
Zrównoważony rozwój – jakie działania mogą podjąć placówki medyczne na rzecz środowiska?
Nieruchomości
Czy zbiornik na deszczówkę wymaga zezwolenia?
Zamówienia publiczne
Zamówienia publiczne w czasie pandemii koronawirusa
Sektor publiczny
KORONAWIRUS A RODO – CO SIĘ ZMIENIŁO?
Ochrona środowiska
Dotacje na kwestie odpadowe w 2022 roku
NGO
Zadania publiczne - praktyczne wskazówki, jak korzystać z nowych wzorów ofert i umów
Finanse osobiste
Triki inwestycyjne – najlepsze, sprawdzone, skuteczne
Prawo prywatne
Monitoring w organizacji a ochrona wizerunku – 20 praktycznych rozwiązaniach
Rolnictwo
Jak zatrudnić cudzoziemca do prac sezonowych
Lifestyle
Najnowsze zmiany w prawie łowieckim
Ssamjang (쌈장) to gęsty, pikantny sos o bardzo wyrazistym smaku. Jest wykonany z doenjang (pasta sojowa), gochujang (pasta chili), oleju sezamowego, cebuli i czosnku. „Ssam” oznacza "zawijanie" a „jang” oznacza "pasta". Ssamjang w Korei jest zazwyczaj spożywany z grillowanym mięsem takim jak samgyeopsal czy buldogi. W polskiej kuchni możesz ...1389 »
Żeberka to mniej znana od kaszanki, karkówki czy kiełbasy potrawa z grilla, ale równie smaczna. Mięso żeberek jest twardsze, dlatego przy opiekaniu należy poświecić im więcej uwagi niż innym potrawom. Za szybko przypieczone z zewnątrz, mogą pozostać surowe wewnątrz lub gumowate i twarde. Niemniej jeśli będziecie uważni, efekt końcowy to ...1389 »
Mięso mielone za mnogość możliwości jego przyrządzania jest przyjacielem wielu kucharzy. Każdy z nas ma z pewnością na swoim koncie sytuację, kiedy musiał w krótkim czasie przygotować obiad lub kolację z „niczego”. W takich przypadkach sprawdza się właśnie mięso mielone, które połączone z przyprawami może nas uchronić przed niezadowoleniem głodnych ...1389 »
Jeśli macie ochotę na coś lżejszego na grilla niż kiełbasa, karkówka czy kaszanka, proponuję pstrąga. Takie danie ma prawie same zalety - jest lekkostrawne i niskokaloryczne, a do tego smaczne i aromatyczne. Dodatkowo przygotowanie ryby nie pochłania zbyt dużo czasu, którego latem tak bardzo żal nam na stanie przy garnkach. ...1389 »
Ostatnio miałam okazję uczestniczyć w grillu studenckim jako starszy gość. Moja córka chciała przygotować coś smakowitego ale na studencką kieszeń. Przyznam, że na widok sera i jabłka w towarzystwie kaszanki miałam mieszane uczucia. Okazało się jednak, że to był strzał w dziesiątkę. Minęły już dwa tygodnie a ja jeszcze nie ...1389 »
Sezon grillowy trwa w najlepsze. Doskonałą przekąska podczas wspólnego grillowania ze znajomymi będą grillowane śliwki w boczku, które mogą być podawane w oczekiwaniu na danie główne, bądź po daniu głównym do zimnego piwa. Połączenie miękkiej i słodkiej śliwki z podpieczonym boczkiem to fantastyczny duet smakowy. Wyśmienity w swojej prostocie. Składniki½ ...1389 »
Szaszłyki z rusztu – nie lada smakołyk. Niestety aura nie zawsze sprzyja i pozwala na tradycyjnego grilla na świeżym powietrzu. Na szczęście nasze niezawodne piekarniki dobrze spełnią się w roli zastępczej. A szaszłyki z wątróbek drobiowych zadziwią połączeniem smaków i swoją nietypową rolą.Składniki 50 dag wątróbki drobiowej30 dag wędzonego boczku50 dag ...1389 »
Świeża ryba z grilla – to jest to! Idealnie nadanie się do tego dorsz. U mnie przy spotkaniach grillowych konkuruje jednak ze świeżymi linami. Czasami jednak jestem górą i mam więcej zwolenników dorsza niż mój mąż smakoszy lina. Oczywiście każdy z nas przyrządza rybę w inny sposób.Składniki4 duże filety z ...1389 »
Wraz z pierwszymi ciepłymi dniami rozpoczyna się grillowanie na świeżym powietrzu. Obok kiełbaski, kaszanki, kurczaka, czy karkówki warto swoim gościom zaproponować pewne urozmaicenie w postaci grillowanych szparagów. Szparagi są nie tylko smaczną i zdrową przekąską (100 g dostarcza nam 15 kcal, karoten, witaminę C, witaminy B, B2, magnez, fosfor, sole ...1389 »
Wiosna i lato to doskonały okres na grillowanie. W czasie przyjęcia na świeżym powietrzu każdy ma możliwość popisania się swoim kunsztem kulinarnym i zaproponowania czegoś pysznego, np. z warzyw. Składniki cukiniabakłażancebulapaprykaoliwaczosneksólpieprz zioła: listki oregano, gałązki rozmarynu, estragon Wykonanie Na tackach skropionych oliwą układamy ulubione warzywa: plastry cukinii, plastry bakłażana, cebulę, kawałki papryki. Warzywa ...1389 »
Kiełbasa, kaszanka, karkówka to klasyka wśród potraw z grilla. Uwielbiamy je ale nie zawsze to nam wystarcza. Czasami mamy ochotę na coś innego albo chcemy zaskoczyć znajomych, których zaprosiliśmy na wspólne grillowanie. Przedstawiamy pomysł jak to zrobić.Składniki 0,5 g mięsa wołowo-wieprzowegowarzywa: pomidor, świeży ogórek, cebula, zielona sałata1 jajkonatka pietruszkibiała cebulapapryczka chillimusztarda ...1389 »
Zobacz więcej »
Kontrola emisji hałasu w zakładzie
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
2025 © Wiedza i Praktyka Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.
/WiedzaiPraktyka /wip